ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΠΑΔΟΠ 16ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

 

 

Στη συνεδρίαση μετείχαν τα μέλη του ΔΣ Π. Τριγάζης, Π. Ναθαναήλ , Χρ Σαββάκης ,   Ε. Καρασαββίδου και Ν Χασιώτης, υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΔΟΠ .

 

Ζήτησαν να θεωρηθούν παρόντες οι Βλάμης Κ, Μ Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, Αντ Μαρκόπουλος, Π Καραφωτιάς.

 

Παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη Δούζα Χρύσα, Κωνσταντίνος Καλαμβοκίδης,   Μισέλ Κάναμα

 

Συζητήθηκαν τα θέματα :

Ενημέρωση και εκτιμήσεις για τις διεθνείς εκδηλώσεις ειρήνης «Σαράγεβο 2014», η συνέχεια των εκδηλώσεων αυτών, δραστηριότητες ΠΑΔΟΠ στη διάρκεια του καλοκαιριού.

 

 

 

Για το πρώτο θέμα εισηγήσεις έκαναν οι Κ Καλαμβοκίδης, Μ Κάναμα, Ελ Καρασαββίδου και Π Τριγάζης.

 

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, εγκρίθηκε ομόφωνα ο απολογισμός της αντιπροσωπείας του ΠΑΔΟΠ στο Σαράγεβο και στην Οργανωτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Εγκρίθηκαν επίσης οι σχετικές δαπάνες, που πρέπει να καλυφθούν από το ταμείο του ΠΑΔΟΠ.

 

Ως συνέχεια των εκδηλώσεων του Σαράγεβο, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα δύο εκδηλώσεις:

1. Πολιτιστική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου. Το ΔΣ του ΠΑΔΟΠ θα εκπροσωπήσει η Ελένη Καρασαββίδου.

 

2. Εκδήλωση- ενημέρωση του ΠΑΔΟΠ την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης να επιδιωχθεί   η ανάγνωση μηνύματος από τον ΜarkMazower.

 

3) Υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την ελληνική αποστολή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο Σαράγεβο. Ειδικότερα : α) οργάνωση κοινών δράσεων των κινηματων ειρήνης στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2014, ως έτους Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό με απόφαση της ΓΣ του ΟΗΕ, β) ηη συνδιοργάνωση μία πανευρωπαϊκής καμπάνιας κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του νεοναζισμού, η οποία να κορυφωθεί με εκδηλώσεις στις 10Δεκεμβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα   Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γ) στις 9 Μαϊου2015, είναι η 70η επαίτειος της αντιφασιστικής νίκης των λαών στον τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Να οριστεί η ημέρα αυτή ,   ως Διεθνής Ημέρα Δράσης κατά του πολέμου και του φασισμού.   Για τις παραπάνω προτάσεις, το ΠΑΔΟΠ να διατηρήσει επαφή με την Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή του «Σαράγεβο 2014».

 

3) Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου )   αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης,   ρητή αναφορά στα γεγονότα του Ιράκ.