Νέο Δ.Σ. και πρόγραμμα δράσης με αντιφασιστικό – φιλειρηνικό περιεχόμενο

Την αξιοποίηση του διεθνούς νομικού οπλοστασίου για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής απειλής θεωρεί αναγκαία το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π) , του οποίου η Γ.Σ. συνήλθε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Επιστημονικό Συμβούλιο.

Πέραν, όμως, αυτού, το ΠΑ.Δ.Ο.Π. εκτιμά ότι απαιτείται πολύμορφη δράση στο κοινωνικό επίπεδο, κυρίως στον χώρο της εκπαίδευσης, για την θωράκιση της νεολαίας του τόπου μας από τα εθνικιστικά και ρατσιστικά κηρύγματα του μίσους και στην κατεύθυνση αυτή υπάρχουν αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΟΥΝΕΣΚΟ για μια κουλτούρα ειρήνης και μη βίας, που είναι στα αζήτητα από το επίσημο κράτος.

Επανεκλογή Π.Τριγάζη ως προέδρου

Το νέο Δ.Σ. του ΠΑ.Δ.Ο.Π. συγκροτήθηκε σε σώμα στις 3 Οκτωβρίου 2013. Πρόεδρος επανεξελέγη ομόφωνα ο Πάνος Τριγάζης ,οικονομολόγος-διεθνολόγος, Γεν. Γραμματέας η Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου γιατρός και συγγραφέας, αντιπρόεδρος ο Παύλος Ναθαναήλ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ειδικός Γραμματέα ο Χρίστος Σαββάκης (πρ. πρόεδρος της ΟΣΠΑ), ταμίας ο τραπεζικός Κώστας Βλάμης, έφορος για θέματα πολιτισμού και Βαλκανίων η εκπαιδευτικός Ελένη Καρασαββίδου, υπεύθυνος για θέματα ΟΗΕ ο καθηγητής Παναγιώτης Καραφωτιάς, για θέματα ΟΥΝΕΣΚΟ ο εκπαιδευτικός Αντώνης Μαρκόπουλος, για θέματα οργανισμών περιβάλλοντος ο Νίκος Ηλιόπουλος, για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Καλπαδάκης.

Εκδήλωση στις 24 Οκτωβρίου

Στις 24 Οκτωβρίου 2013, το ΠΑ.Δ.Ο.Π. θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για να τιμήσει την 68η επέτειο ίδρυσης του ΟΗΕ, καθώς και τον αείμνηστο Αντώνη Σαμαράκη, Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, από του οποίου τον θάνατο συμπληρώθηκαν 10 χρόνια στις 8 Αυγούστου 2013.

6 Οκτωβρίου 2013