ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ   ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

Πρώτη φορά, η επίσημα καθιερωμένη Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης (19 Απριλίου) θα τιμηθεί εκτός των συνόρων της χώρας μας, με διήμερο εκδηλώσεων στην Ουγγαρία, 12 και 13 Απριλίου 2019.

Την πρωτοβουλία για το διήμερο είχε ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, που βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον έλληνα πρέσβη κύριο Δημήτρη Λέτσιο, την Αυτοδιοίκηση των Ελλήνων Ουγγαρίας και τον Δήμο Νίκος Μπελογιάννης.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, 12 Απριλίου και ώρα 18.00, περιλαμβάνει εκδήλωση από το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουδαπέστης, με ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ, αρμόδιο για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς.

Την δεύτερη ημέρα, 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Δήμο Νίκος Μπελογιάννης σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, με ομιλητή τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μπάιρον Πάνο Τριγάζη και χαιρετισμούς από τον δήμαρχο και τον έλληνα πρέσβη.

Στο πλαίσιο του διήμερου θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ Ο Μπάιρον και η Ελλάδα του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

 

11 Απριλίου 2019