ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2017 ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ-ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ 2017

ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ-ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

7 Δεκεμβρίου 2017

 

Με την ευκαιρία απονομής του φετινού Νόμπελ Ειρήνης στο διεθνές αντιπυρηνικό κίνημα στις 10 Δεκεμβρίου 2017, οργανώνονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με επίκεντρο το Όσλο. Στην Ελλάδα τις σχετικές εκδηλώσεις οργανώνει το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), με κεντρικό σύνθημα «εορτάζουμε – θυμόμαστε – διεκδικούμε».

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και πολλούς δήμους, το ΠΑΔΟΠ οργανώνει Ποδηλατοδρομία Ειρήνης, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, με αφετηρία το Μνημείο Λαμπράκη στην Παλλήνη ( στην οδό Μαραθώνος) και κατάληξη το Πεδίο του Άρεως. Η Ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί και προβλεπόμενη ώρα τερματισμού γύρω στις 12.00 το μεσημέρι.

 

 

Στην Παλλήνη θα πραγματοποιηθεί σύντομη εκδήλωση με την συνεργασία του Δήμου Παλλήνης-Γέρακα, όπου θα παραστεί ο δήμαρχος, κύριος Αθανάσιος Ζούτσος, ενώ   θα απευθύνει χαιρετισμό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής, τους Ποδηλάτες της Ειρήνης, θα υποδεχτεί ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, καθώς και η Ολυμπία Νικηφορίδη, αδελφή του πρώτου μάρτυρα του αντιπυρηνικού κινήματος (5.3.1951), Νίκου Νικηφορίδη.

Στο Πεδίο Άρεως, κατά τον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί σύντομη εκδήλωση με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με την Μεικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, υπό την διεύθυνση του Νίκου Φυλακτού.

Την εκδήλωση στηρίζει έμπρακτα ο Δήμος Ζωγράφου και η δήμαρχος Ντίνα Καφατσάκη, καθώς και ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Ερμής» του εν λόγω δήμου. Επίσης, συμμετέχει η κίνηση «Φίλοι του Ποδηλάτου Αγίας Παρασκευής» και η οργάνωση «Φίλοι της Φύσης».

 

Εκδήλωση και στο Πέραμα

 

Στο τριήμερο των εκδηλώσεων, που συνδέονται και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου) συμμετέχει και ο Δήμος Περάματος Πειραιά, οργανώνονται εκδήλωση την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 με κεντρικό θέμα «δικαίωμα στην ειρήνη – δικαίωμα στην ζωή». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Περάματος, με ομιλητές τον δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη, την βουλευτή και ακτιβίστρια της ειρήνης Εύη Καρακώστα και τον πρόεδρο του ΠΑΔΟΠ, Πάνο Τριγάζη.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΔΟΠ

 Επικοινωνία : Άλκης Φαρμάκης

Τηλ: 6974-339379 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.