ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ


Η ημέρα απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στο αντιπυρηνικό κίνημα, 10 Δεκεμβρίου 2017, ορίστηκε Διεθνής Ημέρα Εορτασμού και Διεκδίκησης από το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης, του οποίου το Γενικό Συμβούλιο συνήλθε στη Βαρκελώνη στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017 με την συμμετοχή και του προέδρου του ΠΑΔΟΠ Πάνου Τριγάζη.
Κέντρο του εορτασμού θα είναι το Όσλο, όπου θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες εκδηλώσεις με συμμετοχή αντιπροσωπειών ειρήνης από όλο τον κόσμο. Το ελληνικό αντιπυρηνικό κίνημα θα εκπροσωπήσει η γιατρός και συγγραφέας Μαρία Αρβανίτη – Σωτηροπούλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής και Γενική Γραμματέας του ΠΑΔΟΠ.

 

Από την πλευρά του, το ΠΑΔΟΠ οργανώνει σχετικές εκδηλώσεις και στη χώρα μας το τριήμερο 9 – 11 Δεκεμβρίου 2017. Ειδικότερα, στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατοδρομία Ειρήνης από τον ανδριάντα του Γρ. Λαμπράκη στην Παλλήνη μέχρι το Πεδίο Άρεως της Αθήνας (14 χιλιόμετρα). Στην ποδηλατοδρομία ήδη δηλώνουν συμμετοχή τόσο αθλητές ποδηλάτες και κυρίως άνθρωποι που είναι ποδηλάτες υγείας ή γενικότερα φίλοι του ποδηλάτου. Όλες η ηλικίες προσκαλούνται να λάβουν μέρος στην εορταστική και αγωνιστική αυτή εκδήλωση, την οποία ήδη στηρίζουν ενεργά οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Ζωγράφου, ενώ αναμένεται στήριξη και από τους Δήμους Αθηναίων και Παλλήνης.
Δεδομένου ότι η 10 η Δεκεμβρίου είναι και Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κεντρικό σύνθημα της ποδηλατοδρομίας θα είναι το «Δικαίωμα στην Ειρήνη – Δικαίωμα στη Ζωή».

27/11/2017
Επιτροπή Τύπου