ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

13 Νοεμβρίου 2017

Στις 10 Δεκεμβρίου 2017, απονέμεται στο Όσλο το Νόμπελ Ειρήνης στο διεθνές αντιπυρηνικό κίνημα και ειδικότερα στον αντιπυρηνικό συνασπισμό ICAN ( Διεθνής Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων), που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προωθώντας ενεργά την εκπόνηση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, αντίστοιχης Διεθνούς Σύμβασης. Με την ευκαιρία αυτή, προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις, τόσο στο Όσλο όσο και σε διάφορες χώρες.

Ως πλήρες μέλος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης (Νόμπελ Ειρήνης 1910), το ΠΑΔΟΠ συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτές από κοινού με την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, της οποίας η πρόεδρος, Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου είναι και γενική γραμματέας της οργάνωσής μας. Με την διπλή της αυτή ιδιότητα, θα βρεθεί στο Όσλο.
Κατά κανόνα τα κινήματα ειρήνης οργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, αλλά είναι η ώρα και να πανηγυρίσουμε για τα επιτεύγματά μας. Διότι δεν έχουμε πετύχει και λίγα, με την «διπλωματία των λαών», ιδιαίτερα κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Σημαντικότερη και πλέον συμβολική εκδήλωσή μας στην Ελλάδα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στο αντιπυρηνικό κίνημα θα είναι Ποδηλατοδρομία Ειρήνης, με αφετηρία το Μνημείο Λαμπράκη στην Παλλήνη (δίπλα στην οδό Μαραθώνος) και κατάληξη το Πεδίο του Άρεως, του οποίου διεκδικούμε την προστασία, αφού ειρήνη και οικολογία είναι έννοιες αξεχώριστες.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί πριν τις 12.00 το μεσημέρι. Οι ποδηλάτες της Ειρήνης θα τύχουν υποδοχής στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής από τον αντίστοιχο Δήμο. Από εκεί μπορούν να ενταχθούν στην Ποδηλατοδρομία ποδηλάτες που θα θελήσουν να κάνουν την διαδρομή μέχρι το Πεδίο του Άρεως (μόλις 11 χιλιόμετρα). Εννοείται ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για την ασφαλή διεξαγωγή της Ποδηλατοδρομίας.
Επειδή η 10 η Δεκεμβρίου είναι και Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, αφιερώνουμε την Ποδηλατοδρομία και στην Ημέρα αυτή, με σύνθημα «δικαίωμα στην ειρήνη – δικαίωμα στην ζωή», έχοντας καταθέσει πρόταση και στην κυβέρνηση για την συμπερίληψη στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και του δικαιώματος στην ειρήνη, στο πλαίσιο της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης.
Ζητάμε την συμμετοχή των φίλων και συναγωνιστών της ειρήνης, που επιδίδονται στο άθλημα ή χόμπι της ποδηλασίας. Μπορούν να συμμετέχουν ατομικά ή συλλογικά, μέσω ποδηλατικών συλλόγων ή πρωτοβουλιών.

Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά:
Παλλήνη: Άλκης Φαρμάκης, τηλ 6974-339 379 , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Αθήνα: Χαρά Παπαδημητρίου τηλ 210-5291308, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΔΟΠ