ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

 

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2017

 

Το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του συναγωνιστή, πρώην προέδρου της ΚΕΑΔΕΑ, Χρήστου Μαρκόπουλου.

Στα δύσκολα χρόνια του ψυχρού πολέμου, όταν ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος ήταν ορατός στον διεθνή ορίζοντα, ο Χρήστος Μαρκόπουλος πρωταγωνίστησε τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό κίνημα ειρήνης. Εργάστηκε με συνέπεια για την προσέγγιση των κινημάτων ειρήνης, Ανατολής και Δύσης, για την υπέρβαση του ψυχρού πολέμου, την κατάργηση των στρατιωτικών μπλοκ και την αποπυρηνικοποίηση της ηπείρου μας, καθώς και του κόσμου ολόκληρου.

Το όνομά του συνδέθηκε με τον θεσμό της Ολυμπιάδας της Ειρήνης, που αποτέλεσε πεδίο συνάντησης των κινημάτων ειρήνης των πέντε ηπείρων. Οι πρωτοβουλίες του ίδιου και της ΚΕΑΔΕΑ, στην διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ευνοήθηκαν και από τις θέσεις του τότε έλληνα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού που εκφράστηκαν και με την συμμετοχή του στην Πρωτοβουλία των Έξι.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Μαρκόπουλου και ιδιαίτερα, στον γιο του Αντώνη που είναι ενεργό μέλος του ΠΑΔΟΠ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΔΟΠ