Διεθνής Ημέρα Αθώων Παιδιών Θυμάτων Επίθεσης

4 Ιουνίου:

Διεθνής Ημέρα Αθώων Παιδιών Θυμάτων Επίθεσης

Το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) τιμάει και την Διεθνή Ημέρα Αθώων Παιδιών Θυμάτων Επίθεσης ή στα αγγλικά InternationalDayofInnocentChildrenVictimsofAggression. Το Aggressionμεταφράζεται σε επίθεση αλλά και πόλεμος. Άρα, η 4η Ιουνίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αντιπολεμική ημέρα, είτε πρόκειται για διακρατικούς πολέμους, είτε για πολέμους εντός συνόρων, όπως συμβαίνει στη Συρία. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα των πολέμων, που στις σημερινές συνθήκες στρέφονται κυρίως εναντίον αμάχων. Άκρως διδακτική η εδώ και 6 χρόνια συνεχιζόμενη συριακή τραγωδία. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για τα νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά των πολέμων, αλλά και για τα ξεριζωμένα από τις εστίες και χωρισμένα βίαια από τις οικογένειες τους.

 

 

Υποδεχόμενη χιλιάδες πρόσφυγες, η χώρα μας αναλαμβάνει την προστασία και πολλών ασυνόδευτων παιδιών. Πρόκειται για μια κατηγορία προσφύγων για την οποία θα έπρεπε όλη η Ευρώπη να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και να ανοίξει τα σύνορά της σε αυτά τα παιδιά, αλλά και να μεριμνήσει και για την επανένωση οικογενειών.

Ελπιδοφόρο βήμα από την πλευρά της Ελλάδας αποτελεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση φρόντισε να γίνουν δεκτά στα σχολεία εκατοντάδες προσφυγόπουλα, κόντρα στις προκαταλήψεις τοπικών παραγόντων και στην αντίθεση της ακροδεξιάς σ’ αυτό το μέτρο.

 

1 Ιουνίου 2017                                                                                                Η Επιτροπή Τύπου