ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ EKΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Αθήνα, 25 Απριλίου 2017                                                         

Δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το περασμένο Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας για μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε συμβολικά μπροστά στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Παλλήνη ( επί της λεωφόρου Μαραθώνος). Παρέστη ο πρώην δήμαρχος Παλλήνης, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, Καίτη Θεοχάρη, η οποία διάβασε και απόσπασμα από ομιλία του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Εργατική Κίνηση Ειρήνης, στις 7.5.1962 (επισυνάπτεται) 

 

Η δεύτερη εκδήλωση, η οποία ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής και του ΠΑΔΟΠ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης με ομιλητές τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και το Πρόεδρο του ΠΑ.Δ.Ο.Π. Πάνο Τριγάζη, ενώ στο θέμα Στρατιωτικές Δαπάνες και Υγεία, αναφέρθηκε η Καίτη Θεοχάρη.

 

 

Παρέμβαση έκανε και η βουλευτής Β’ Αθηνών, Χαρά Καφαντάρη, η οποία αναφέρθηκε στις εστίες έντασης διεθνώς από την Μ. Ανατολή μέχρι την Χερσόνησο της Κορέας, επισημαίνοντας την ανάγκη ενός νέου μεγάλου παγκόσμιου κινήματος ειρήνης. Παρέστη και η Όλια Νικηφορίδη, αδελφή του Νίκου Νικηφορίδη, πρωτομάρτυρα του αντιπυρηνικού κινήματος, πρώτου ανθρώπου στον κόσμο που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε (5.3.1951), με την κατηγορία ότι διακινούσε έκκληση για την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων.

Το δεκαήμερο δράσης συνεχίζεται με εκδηλώσεις, την Πέμπτη στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, την Παρασκευή στην Τρίπολη και το Σάββατο 29 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορίες:

Άλκης Φαρμάκης

Τηλ: 6974-339 379

e-mail: alkis_2481@hotmail.com