17 ΣΤΟΧΟΙ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

AFISA 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 ΣΤΟΧΟΙ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συμμετέχοντας σε διεθνή εκστρατεία προώθησης των 17 Στόχων του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης πραγματοποιεί εκδήλωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ για την περίοδο 2015-2030 αφορούν πρωτίστως την εξάλειψη της φτώχιας και της πείνας στον κόσμο, την άμβλυνση των κοινωνικών και διεθνών ανισοτήτων, την καθολική και γενικευμένη υγεία και παιδεία, ενώ σειρά στόχων συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη γεωργία, την κλιματική αλλαγή, την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Στόχοι που συνδέονται με την διεκδίκηση της ειρήνης και δικαιοσύνης.

Εισαγωγική ομιλία στην εκδήλωση θα κάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΟΗΕ, κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί και στο τι σκέφτεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση των 17 Στόχων. Θα μιλήσουν η γιατρός και συγγραφέας Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, η ΚarenHallows, εκπρόσωπος της συνεργαζόμενης με τον ΟΗΕ διεθνούς οργάνωσης PeaceBoat, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέκος Κουτσούρης και το ιστορικό στέλεχος του οικολογικού κινήματος, Γιάννης Σχίζας. Τον συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Παύλος Ναθαναήλ.

Η Επιτροπή Τύπου