ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Το ΠΑΔΟΠ τιμάει την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με αισθήματα εγρήγορσης. Σχεδόν 100 εκατομμύρια είναι σήμερα οι πρόσφυγες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων πάνω από τριάντα εσωτερικά εκτοπισμένοι. Η αιτία της πρωτοφανούς διόγκωσης του αριθμού των προσφύγων δεν είναι μόνο οι πόλεμοι. Είναι και η κάθε λογής καταπίεση και η φτώχεια καθώς και η φυσικές καταστροφές εξαιτίας της καταστροφικής Κλιματικής Αλλαγής. Άρα, απαιτούνται ριζικές αλλαγές Διεθνώς στην κατεύθυνση μιας δίκαιης, ειρηνικής, δημοκρατικής και αλληλέγγυας παγκόσμιας τάξης.

Σ' ότι αφορά την ταραγμένη και στρατιωτικοποιημένη περιοχή μας, ζητούνται πρωτοβουλίες ειρήνης, αφοπλισμού και εκδημοκρατισμού.

 

 

Το ΠΑΔΟΠ, εδώ και πολλούς μήνες, έχει προτείνει ένα Πρόγραμμα Ειρήνης για την Μ. Ανατολή και την Μεσόγειο, το οποίο έχουμε καταθέσει τόσο στην Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στην Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός αποτελούν την χειρότερη απάντηση στο Προσφυγικό - μεταναστευτικό. Η άνοδος των αποκρουστικών αυτών φαινομένων στην Ευρώπη οπλίζει και δολοφόνους αθώων ανθρώπων, όπως συνέβη πρόσφατα στην Βρετανία με την εν ψυχρώ δολοφονία της Τζο Κοξ βουλευτή των Εργατικών και ακτιβίστριας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τιμώντας την μνήμη της Τζο Κοξ, δεσμευόμαστε να εντείνουμε το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες και μετανάστες, να πολεμήσουμε χωρίς εκπτώσεις την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, να διεκδικήσουμε μια Κουλτούρα Ειρήνης και μη Βίας για τις κοινωνίες και όλο τον κόσμο.

20 Ιουνίου 2016

Το Δ.Σ.