ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ   ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

Πρώτη φορά, η επίσημα καθιερωμένη Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης (19 Απριλίου) θα τιμηθεί εκτός των συνόρων της χώρας μας, με διήμερο εκδηλώσεων στην Ουγγαρία, 12 και 13 Απριλίου 2019.

Την πρωτοβουλία για το διήμερο είχε ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, που βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον έλληνα πρέσβη κύριο Δημήτρη Λέτσιο, την Αυτοδιοίκηση των Ελλήνων Ουγγαρίας και τον Δήμο Νίκος Μπελογιάννης.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, 12 Απριλίου και ώρα 18.00, περιλαμβάνει εκδήλωση από το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βουδαπέστης, με ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ, αρμόδιο για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς.

Την δεύτερη ημέρα, 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Δήμο Νίκος Μπελογιάννης σε συνεργασία με την δημοτική αρχή, με ομιλητή τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μπάιρον Πάνο Τριγάζη και χαιρετισμούς από τον δήμαρχο και τον έλληνα πρέσβη.

Στο πλαίσιο του διήμερου θα προβληθεί η ταινία ντοκιμαντέρ Ο Μπάιρον και η Ελλάδα του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.

 

11 Απριλίου 2019

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΛΟΥΤΣΙΑΝΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΝΑ, ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ,

ΛΟΥΤΣΙΑΝΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΝΑ, ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

 

Σε σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Απονομής του Βραβείου Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης 2019, με πρόεδρο την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα, πρωτεργάτη της υπόθεσης της ειρήνης στα Βαλκάνια, ενέκρινε ομόφωνα πρόταση του ΔΣ του ΠΑΔΟΠ για την απονομή, πρώτη φορά φέτος του Βραβείου Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης,

Στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τόσο για την φιλειρηνική όσο και την οικολογική του δράση,

Την ιταλίδα πρώην ευρωβουλευτή Λουτσιάνα Καστελλίνα, εκ των ιδρυτών της μεγάλης Κίνησης για τον Ευρωπαϊκό Πυρηνικό Αφοπλισμό (END), την κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου δεκαετία του 1980 και

Του καταγόμενου από την Κύπρο Δρα Ανδρέα Θεοφίλου, ερευνητή του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, για την συνολική δράση υπέρ της ειρήνης, ιδιαίτερα για την συμβολή του στην ίδρυση και δράση του Συνδέσμου Νέων Μπέρτραντ Ράσσελ για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό.

Διαβάστε περισσότερα: ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΛΟΥΤΣΙΑΝΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΝΑ, ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥ