ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Πραγματοποιώντας τον γύρο της γης, για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς πυρηνικά όπλα, με πάνω από χίλιους επιβάτες από πολλές χώρες, το Πλοίο της Ειρήνης φθάνει και στο λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, προερχόμενο από την Μάλτα.

Μεταξύ των επιβατών, είναι πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι καθώς και Ιάπωνες ακτιβιστές που πραγματοποιούν διεθνή εκστρατεία για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Ιαπωνικού Συντάγματος που προβλέπει την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της χώρας. Την υποδοχή του Πλοίου της Ειρήνης στον Πειραιά, οργανώνουν, ώρα 10:00π.μ. στον χώρο των διεθνών αφίξεων του ΟΛΠ, οι ακόλουθες οργανώσεις και φιλειρηνικές πρωτοβουλίες:

 

 

Έτος Κύπρου 2014, Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Βιοχημικής και Πυρηνικής Απειλής, Κίνηση «Φίλοι της Φύσης», Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών.

Επίσης, το ενδιαφέρον τους να υποδεχτούν το Πλοίο της Ειρήνης, έχουν εκφράσει ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Γαβρίλης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης καθώς και άλλοι Δήμαρχοι της περιοχής.

1 Σεπτεμβρίου 2014                                                                                        Η Επιτροπή Τύπου

 

Πέρισσότερες πληροφορίες:

Αρβανίτη-Σωτηροπούλου Μαρία: 210-41 33 179
Καλαμβοκίδης Κωνσταντίνος: 210 52 91 308
Τριγάζης Πάνος: 697 244 52 45
Φαρμάκης Άλκης: 6974 33 93 79