ΤΟ «ΜΕΣΟΝΗΣΟΣ» ΠΑΕΙ ΡΟΔΟ

ΤΟ «ΜΕΣΟΝΗΣΟΣ» ΠΑΕΙ ΡΟΔΟ

 

ToΠαρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το Διεπιστημονικό Συμπόσιο του Κέντρου Νησιωτικού και Μεσογειακού Πολιτισμού Μεσόνησος, με θέμα Αιγαίο: Το Αρχιπέλαγος της Ειρήνης, που πραγματοποιείται στη Ρόδο, από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2018, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το Συμπόσιο στηρίζει, μεταξύ άλλων, και ο Δήμος Ρόδου.

Πρόκειται για νέο γεωγραφικό προορισμό του ετήσιου Συμποσίου, που τα τελευταία χρόνια έχει οργανωθεί διαδοχικά, στην Σαντορίνη, τη Μυτιλήνη, τα Χανιά και την Ερμούπολη της Σύρου.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θα είναι η πρώτη  ενότητα με θέμα την Γεωπολιτική, με την συμμετοχή ως εισηγητών των βουλευτών Δημήτρη Κρεμαστινού (ΚΙΝΑΛ) και Σπύρου Δανέλλη (ΠΟΤΑΜΙ), καθώς και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Γιώργου Κατρούγκαλου.

 

Στην ίδια ενότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ, Πάνος Τριγάζης θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα Η Διπλωματία των Πολιτών στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, ενώ παρόμοιο θέμα θα εισηγηθεί ο ακτιβιστής Μπουλέντ Τάνικ, πρόεδρος της τουρκικής Ένωσης για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο. Ακολουθούν οι θεματικές ενότητες «Αιγαίο Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», «Γεωλογική και Περιβαλλοντική Εξέλιξη», καθώς και «Πολιτιστική Εξέλιξη», με συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, όπως ο Χρήστος Ζερεφός, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Γρηγόρης Τσάλτας, ο Παναγιώτης Γρηγορίου κ.ά.

Το ΠΑΔΟΠ προσέρχεται στο Συμπόσιο της Ρόδου με την θέση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον διάλογο και τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, με δεδομένες τις αλληλεξαρτήσεις (οικονομικές και περιβαλλοντικές) μεταξύ των χωρών, αλλά και τους αγώνες υπέρ της ειρήνης και φιλίας των δύο λαών.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άλκης Φαρμάκης

Τηλ: 6974-339379 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.