ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΔΟΠ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΔΟΠ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

 

Με την ευκαιρία της ιστορικής συνάντησης των ηγετών των δύο κορεατικών κρατών , το ΠΑΔΟΠ πραγματοποιεί συμβολική εκδήλωση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 08.30 το πρωί,

Με αιτήματα την υπογραφή συνθήκης ειρήνης και την μετατροπή του συνόλου της Χερσονήσου σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Πάνος Τριγάζης     

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

 

 Χαιρετίζουμε την ιστορική σας συνάντηση, με την ευχή και την ελπίδα να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα για την ειρήνη και την συνεργασία προς όφελος των δύο χωρών σας, της ευρύτερης περιοχής και όλου του κόσμου.

 Πιστεύουμε ότι είναι πια καιρός να υπογραφεί συνθήκη ειρήνης μεταξύ σας και να πάψει η Κορεατική Χερσόνησος να αποτελεί πεδίο διεθνούς ανταγωνισμού και πηγή κινδύνων για την ειρήνη σε όλο τον κόσμ.

Θεωρούμε ότι τα πυρηνικά όπλα, από οποιονδήποτε και αν κατέχονται, δεν αποτελούν μέσα άμυνας ούτε υπάρχει άμυνα απέναντί τους. Η μόνη άμυνα είναι η πλήρης κατάργηση και απαγόρευσή τους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, πιστεύουμε ότι η μετατροπή της Κορεατικής Χερσονήσου σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά όπλα θα αποτελούσε μεγάλο βήμα για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από τον πυρηνικό εφιάλτη.

Είμαστε βέβαιοι ότι καμιά από τις δύο χώρες σας δεν θέλει να ζήσει παρόμοια εμπειρία με εκείνη του Ολοκαυτώματος των δύο ιαπωνικών πόλεων, της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, το 1945.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                         

Πάνος Τριγάζης          Μαρία Αρβανίτη- Σωτηροπούλου