ΑΦΡΙΝ : Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

ΑΦΡΙΝ : Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Η επέλαση του τουρκικού στρατού προς την Αφριν αποδείχθηκε εξαιρετικά επώδυνη , αφού επί 58 μέρες οι κούρδοι μαχητές με όλες τις δυνάμεις τους υπερασπίστηκαν τα εδάφη τους. Απέναντι στην υπερσύγχρονη πολεμική μηχανή της Τουρκίας, οι κούρδοι είχαν να αντιτάξουν ελαφρύ οπλισμό και πολλή ψυχή.
Κράτησαν δυο μήνες εμποδίζοντας τους επιτιθεμένους να καταλάβουν μια περιοχή ιση με την Αττική, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο εχθρό.
Σ’αυτο το "χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου", ισοπεδώθηκαν δεκάδες χωριά, σκοτώθηκαν η τραυματίστηκαν χιλιάδες άμαχοι ανάμεσα τους πολλά παιδιά, καταστράφηκαν μνημεία, σχολεία, νοσοκομεία, και κάθε ζωτικός οργανισμός της περιοχής, Το Αφριν τελευταία χαρακτηρίστηκε από την UNICEF "ως το πιο επικίνδυνο σημείο του πλανήτη για να είσαι παιδί στις μέρες μας" …
Το Αφριν έπεσε, όμως οι κούρδοι νίκησαν.


Από τη μια απέδειξαν ότι οι φίλοι και οι σύμμαχοι που υμνούσαν τον ηρωισμό τους όταν κατατρόπωσαν τα χαλιφάτα των ισλαμοφασιστων, δεν στάθηκαν στο πλευρό τους, και στη δύσκολη στιγμή επέλεξαν το συμφέρον πάνω από κάθε αρχή δικαιοσύνης και ανθρωπισμού.
Αφετέρου αφαίρεσαν τη μάσκα από τον Ερντογαν ο όποιος αποδεικνύεται ως «ο αρχιστράτηγος» των τζιχαντιστων και άγγελος του σκοταδισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε η αναμενόμενη αντίδραση της κυβέρνησης του Ασσαντ στην παραβίαση των συνόρων και στην κατοχή συριακών εδαφών.
Αποτελεί απόδειξη ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από αλλά κέντρα, όπως το τρίγωνο Ρωσία – Ιράν – Τουρκία από τη μια μεριά και από τη άλλη το στρατόπεδο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Μέσα στο χάος που επικρατεί η Τουρκία θέλει να παραμείνει ισχυρός παίκτης ώστε να πάρει το μερίδιο της στις μελλοντικές ανακατατάξεις, παραβιάζοντας
κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, αμφισβητώντας τις διεθνείς συνθήκες και εκτοξεύοντας απειλές προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η Τουρκία έχει μεταβληθεί σε μόνιμο ταραξία της περιοχής, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από τους οργανισμούς που ανήκει όπως ΟΗΕ και ΝΑΤΟ.κλπ.
Οι κούρδοι έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν μπορούν να στηριχτούν σε κανένα. Η δύναμη τους είναι η ενότητα. Διαπνεόμενοι από αυτήν τη πίστη πρέπει να χαράξουν τη πολιτική στο εθνικό τους ζήτημα με σαφήνεια , ομοψυχία και διορατικότητα.
Η ιστορία των κούρδων είναι γεμάτη από πόλεμους εξόντωσης τους και γενοκτονίες που όμως δεν κατάφεραν να πτοήσουν την αγωνιστικότητα τους και την ανίκητη ψυχή τους.
Το μόνο που κατάφεραν οι εκαστοτε τύραννοι τους είναι να γράψουν μαύρες σελίδες ντροπής στη παγκόσμια ιστορία. Η διεθνής κοινότητα πρέπει αντιληφτεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή εάν δεν δοθεί λύση για ένα λαό, 50 εκατομμυρίων ανθρώπων που αποτελεί το μεγαλύτερο έθνος χωρίς κράτος, στον κόσμο.

   
 Προσφυγιά στην ίδια τη πατρίδα τους .

Όταν η βαρβαρότητα επιτίθεται και καταστρέφει
τη παγκόσμια πολιτισμική κληρονομία

 

 Όταν ο εχθρός δεν μπορεί να νικήσει τη ψυχή των κούρδων,
γκρεμίζει τα σύμβολα τους, κεντρική πλατεία της Αφρ
ιν,
άγαλμα του
κούρδου σιδηρά Kawa, που πολέμησε τη Τυρρηνία
και άλλαξε την ιστορία πολλών λαών .612 πχ.
NEWROZ .

Λεηλασίες – βανδαλισμοί χωρίς τέλος .. …μας γυρίζουν στον μεσαίωνα

 

Θανάσης Κούρτης

Μέλος γραμματείας του τμήματος διεθνών σχέσεων και
εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ