Δεκάλογος δράσης ΠΑΔΟΠ για το 2018

Δεκάλογος δράσης ΠΑΔΟΠ για το 2018

 

1. Εκδήλωση μνήμης Ν. Νικηφορίδη από κοινού με το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης, 5 Μαρτίου 2018. Πρόσκληση του Προέδρου του IPB Reiner Braun και της Όλιας Νικηφορίδη.

2. 6 Μαρτίου, επίσκεψη αντιπροσωπείας ΠΑΔΟΠ μαζί με Reiner Braun στην Κύπρο για προετοιμασία του χειμερινού Συμβουλίου του IPB, Νοέμβρης 2018.

3. 50 χρόνια από την δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, 2 Απριλίου 2018, ώρα 18.00, μηνύματα από την Αμερική.

4. 15 Απριλίου 2018. Έναρξη νέας φάσης της παγκόσμιας εκστρατείας για τις στρατιωτικές δαπάνες. Επίκειται συγκεκριμενοποίηση δράσεων για την περίοδο μέχρι 22 Μαΐου, ημέρα δολοφονίας του Γρήγόρη Λαμπράκη και 5 Ιουνίου ημέρα άφιξης στην Σαντορίνη του Πλοίου της Ειρήνης.

5. Εκδηλώσεις υποδοχής του Peace Boat, 5 Ιουνίου στην Σαντορίνη, 6 -7 Ιουνίου στον Πειραιά και 8 Ιουνίου στην Κέρκυρα. Κεντρικό θέμα Ειρήνη και Περιβάλλον.

6. ‘’Αντισύνοδος’’ στο ΝΑΤΟ. Με Πρωτοβουλία του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης εκδηλώσεις ειρήνης και αφοπλισμού στις Βρυξέλες ως απάντηση στην εκεί Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Πρόταση ΠΑΔΟΠ, κεντρικό θέμα να αποτελέσει
το ‘’ Οικοδομώντας Εναλλακτικές στο ΝΑΤΟ’’. Θα πραγματοποιηθεί και διαδήλωση στο κέντρο των Βρυξελών. Συμμετοχή ΠΑΔΟΠ και Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής.

7. Θλιβερή επέτειος Χιροσίμα και Ναγκασάκι, 6-9 Αυγούστου.

8. 21 Σεπτεμβρίου Διεθνής Ημέρα Ειρήνης, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ.
Παρέμβαση στην Βουλή των Ελλήνων για υποστήριξη της Σύμβασης Κατάργησης των Πυρηνικών Όπλων.

9. 24 – 31 Οκτωβρίου, Διεθνής Εβδομάδα Δράσης για τον Αφοπλισμό, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ. Κύρια θέματα: πυρηνικά και μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες.

10. Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 10 Δεκεμβρίου. Διεκδίκηση συμπερίληψης στο ελληνικό Σύνταγμα του Δικαιώματος στην Ειρήνη ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος.

31 Ιανουαρίου 2018
Απόφαση – Πρόταση του ΔΣ προς την ΓΣ της 5–3- 2018