Ψυχροπολεμική η απόφαση Τράμπ για αποχώριση από την UNESCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψυχροπολεμική η απόφαση Τράμπ για αποχώριση από την UNESCO

Μιλώντας σε εκδήλωση σο Δημαρχείο Βύρωνα ως πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ,με θέμα τα 72 χρόνια από την ίδρυση του ΟΗΕ, ο Πάνος Τριγάζης αναφέρθηκε και στο έργο που επειτελούν οι οργανισμοί του Συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, όπως η UNICEF, η UNESCO και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.


Ειδικότερα για την UNESCO, δηλαδή την Οργάνωση για την Παιδεία, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό, ο Π. Τριγάζης χαρακτήρισε το ρόλο της αναντικατάστατο, επικρίνοντας έντονα την πρόσφατη απόφαση του προέδρου Τράμπ για αποχώριση των ΗΠΑ. «Πρόκειται για απόφαση, που παρόμοια είχε συμβεί μόνο στον Ψυχρό Πόλεμο», τόνισε, πρόσθέτοντας ότι «πάντοτε η
UNESCO υποστήριζε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα».

 


Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο συγγραφέας Πάυλος Ναθαναήλ, πρώην στέλεχος του BBC, ο οποίος τόνισε ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλουν το έργο του ΟΗΕ θεωρόντας ότι οι ειδήσεις για το έργο αυτό «δεν πουλάνε».


Πάρέστη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενίας του Δήμου Βύρωνα κα Λεμονιά Κλωνάρη η οποία επισύμανε ότι η κοινή γνώμη πιστεύει ότι ο ΟΗΕ είναι αναποτελεσματικός και δέσμιος των μεγάλων δυνάμεων.

25 Οκτωβρίου 2017 Η Επιτροπή Τύπου