ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΑΔΟΠ

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΑΔΟΠ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Παρόντες

Πάνος Τριγάζης, Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου, Παύλος Ναθαναήλ, Νίκος Λιούσης, Ελευθερία Κοσμοπούλου, Νίκος Χασσιώτης, Κώστας Βλάμης

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ομιλητές, κα Ούρμπαν (από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το περιβάλλον) κα Σωτηροπούλου (πρόσφυγες και πόλεμος –πυρηνικά) κος Λιούσης (οικονομικές πτυχές) και νομικός ή πολιτικός για την πολιτική της Ευρώπης στο θέμα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κος Γεώργιος Μπίζας δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα.

Θα δώσουμε δημοσιότητα, θα επισκεφτούμε το Πλοίο στο λιμάνι και ότι άλλο τοπικό μπορεί να γίνει. Θα ρίξουμε το βάρος στις εκδηλώσεις υποδοχής του Σεπτεμβρίου οπότε θα έλθουν οι Χιμπακούσα .

 

 

3. Το ΠΑΔΟΠ συμμετέχει συλλογικά στην Πρωτοβουλία ΕΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 2014. Την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην Κυπριακή Εστία θα μιλήσει για τις   εξελίξεις στο Κυπριακό ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Προσκαλούνται όλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας και καλό θα ήταν να παραστούν όσα περισσότερα μέλη μας μπορούν.

4. μέλη του ΔΣ θα παραστούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΙΔΜΑ με τις δράσεις του  για τα πυρηνικά που θα γίνει στις 30 Μαρτίου 2016 Ας σημειωθεί ότι στον τόμο περιέχονται κοινές δράσεις του ΙΔΜΑ με το ΠΑΔΟΠ.

5. Σήμερα, η Εφημερίδα των Συντακτών είχε κεντρικό πρωτοσέλιδο θέμα το κόστος των πολέμων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Συρίας. Να επανέλθουμε στο μέγα πρόβλημα των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών, δεδομένου ότι η Μ. Ανατολή είναι η περιοχή με συγκριτικά τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων. Το μέλος μας, Χρ. Κόλλιας, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μπορεί να μας προμηθεύσει με τα τελευταία στοιχεία του SIPRI και ο κος Λιούσης . Να προγραμματισθεί ει δυνατόν εκδήλωση για το θέμα το Μάιο.

6. Μετά από πρόταση του κου Λιούση αποφασίζεται να διερευνηθούν οι εξελίξεις για την TIP

7 . Μετά από πρόταση του κου Χασιώτη αποφασίζεται να διερευνηθεί συσχετισμός και κάποια δράση των Ιστιοπλοϊκών αγώνων Ειρήνης και φιλίας που θα γίνουν το Σεπτέμβρη με την άφιξη του Πλοίου της Ειρήνης

 

Ο πρόεδρος                                                                η γεν γραμματέας

Πάνος Τριγάζης                                                          Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου